Siemens Wasdrogers

Het Duitse Siemens is een wereldwijd conglomeraat dat elektronica en elektrotechniek maakt. Wasdrogers van het merk Siemens zijn vooral energiezuinig en innovatief, bijvoorbeeld doordat het wasgoed bijna strijkvrij uit de droogtrommel komt. Bekijk de top 3 bestverkocht Siemens wasdrogers van dit moment.

Waarom Siemens

Met de technologieën van Siemens wordt de was niet alleen sneller gedroogd maar wordt ook tijd bespaard. Veel drogers van Siemens hebben super40, een droogprogramma van slechts 40 minuten met een optimaal temperatuurverloop en een speciale afkoelfase. Ten opzichte van andere wasdrogers kunnen de drogers van Siemens de was tot 35 minuten sneller droog krijgen. Bekijk de goedkoopste Siemens wasdroger die momenteel in de Nederlandse winkels wordt aangeboden.

Soorten wasdrogers

Siemens heeft drie soorten wasdrogers. Condensdrogers, warmtepompdrogers en luchtafvoerdrogers. Condensdrogers hebben geen afvoerslang nodig want de warme vochtige lucht wordt met een condensator ontvochtigd. Het condenswater wordt vervolgens in een apart gedeelte van de droger opgevangen en kan makkelijk worden geleegd.

Warmtepompdrogers zijn ook condensdrogers maar dan met een warmtepomptechniek. Het verschil met een standaard condensdroger is dat de energie die ontstaat niet vrijkomt maar weer wordt hergebruikt voor het drogingsproces. Dit betekent dat deze drogers energiezuiniger zijn dan gewone condensdrogers. Een ander voordeel is dat de condensator met warmtepomptechnologie zelfreinigend is.

Luchtafvoerdrogers van Siemens maken gebruik van hitte om de was snel te drogen. Het condens dat vervolgens vrij komt, wordt via een luchtafvoerslang naar buiten weggevoerd, bijvoorbeeld via een opening in de muur of door een raam.

Welke Siemens wasdroger kiezen

De keuze van een Siemens wasdroger hangt af van de persoonlijke behoefte. Wasdrogers met autoDry technologie zorgen voor een was die effectief maar voorzichtig wordt gedroogd. Door de sensoren in de machine wordt de vochtigheid van de was en de temperatuur continue gemeten. Omdat zelf een mate van gewenste droogheid kan worden gekozen, wordt het programma dankzij de sensoren beëindigd wanneer die gewenste droogheid is bereikt, bijvoorbeeld wanneer de was droog genoeg is om te strijken of droog genoeg om direct op te bergen. Omdat de droogprogramma's helemaal instelbaar zijn, wordt de was beschermd tegen krimpen en houden ook gevoelige stoffen hun model. Start de test en bekijk welke wasdroger het beste past bij jouw wensen en budget.

Siemens biedt ook wasdrogers met Home Connect. Daarmee kan de droger dankzij wifi verbindingsmogelijkheden zowel thuis als op afstand worden bediend via een app. Hiermee is er altijd toegang tot de droger en kan bovendien energie worden bespaard.

Veel van de wasdrogers van Siemens zijn ook uitgerust met een softDry trommelsysteem waardoor de was zacht blijft tijdens het droogprogramma. Een speciale wolkorf is bedoeld om wollen kleding, die vrij delicaat is, te drogen zodat dat er geen beschadigingen ontstaan. Bekijk onze outlet Siemens wasdrogers voor de allerlaagste prijzen die in Nederland te vinden zijn.