Waarom Bosch wasdroger

Het Duitse Bosch is een technologisch en dienstverlenend bedrijf dat wereldwijd wasdrogers verkoopt. Bosch maakt al ruim 100 jaar wasdrogers. Dankzij de technologie van tegenwoordig zijn de drogers energiezuiniger. Het bedrijf biedt in Europa de meeste huishoudelijke apparaten met een zuinig A+++ energie label en komt altijd sterk uit consumententesten. Bekijk de top 3 bestverkochte Bosch wasdrogers van dit moment. Bosch kiest voor duurzaam. Zo'n 40 procent van de patenten die het bedrijf aanvraagt voor zijn apparaten, waaronder wasdrogers, heeft met milieubescherming te maken. Daarnaast is het waterverbruik van de apparaten die Bosch maakt, sinds de jaren 90 met 50 procent verminderd. Bovendien hergebruikt Bosch ruim 90 procent van zijn productieafval opnieuw. Heb jij weinig budget maar wil je wel gaan voor kwaliteit, bekijk dan de goedkoopste Bosch wasdroger die momenteel in de winkels verkrijgbaar is.

Soorten wasdrogers

Luchtafvoerdrogers gebruiken hete lucht om de was droog te krijgen. Dit zorgt voor een snel drogingsproces. De condens die vrij komt bij het drogen, wordt via een luchtafvoerslang vervolgens weggevoerd. Lees hier over de voor en nadelen van een luchtafvoerdroger.

Condensdrogers hebben geen afvoerslang want de warme vochtige lucht die bij het drogingsproces vrijkomt, wordt door middel van een condensator ontvochtigd. Het condenswater dat hierdoor ontstaat, komt vervolgens in een apart reservoir van de droger terecht. Bekijk de als best geteste condensdroger van Bosch en lees de uitgebreide review.

Warmtepompdrogers zijn condensdrogers maar dan met warmtepomptechniek. Het verschil tussen een standaard condensdroger en een warmtepompdroger is dat de energie die ontstaat tijdens het drogen niet verdwijnt, maar wordt hergebruikt waardoor dit type droger energiezuiniger is. Vaak hebben deze condensatoren ook een zelfreinigingsfunctie waardoor de filter in de machine schoon blijft en zo meer energie wordt bespaard.

Welke Bosch wasdroger kiezen

Bosch heeft een reeks aan wasdrogers die hoog scoren bij de Consumentenbond. Naast makkelijk te bedienen programma's, is de droger zo ingesteld dat alle soorten kleding goed beschermd zijn. Dit Sensitive Drying System zorgt ervoor dat de was droog wordt dankzij een milde warme lucht die vanuit allerlei hoeken de trommel in komt waardoor de was zacht blijft tijdens het drogen. De diverse droogopties zorgen ervoor dat allerlei soorten stof kunnen worden gedroogd, van spijker tot wol, maar ook schoenen en beddengoed. De wasdrogers hebben bovendien een kinderslot, trommelverlichting en functies die continue het vochtniveau in de was meten en zorgen dat de was niet gaat kreuken. Start nu met het vergelijken van alle beschikbare Bosch wasdrogers.

De machines van Bosch zijn uitgerust met een start/pauze optie, een fijn-afstelling van de drogingsgraad en opties om programmatijden te kiezen. Door een anti-vibratie ontwerp staan de machines tijdens het drogingsproces stabieler en schudden ze minder heen een weer. Via de wifi mogelijkheden van Home Connect kan een Bosch wasdroger verder zowel thuis als daarbuiten worden bediend. Bekijk de outlet Bosch wasdrogers als jij op zoek bent naar de laagste prijzen.