Miele Wasdrogers

Het Duitse Miele is vooral bekend als fabrikant van huishoudelijke apparaten maar produceerde in het verleden ook automobielen en motorfietsen. Bekijk de top 3 bestverkochte wasdrogers van Miele van dit moment.

Waarom Miele

Miele kiest altijd voor duurzaam en is daarom lid van het Verenigde Naties initiatief Global Compact dat staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Daarnaast streeft Miele naar de productie van energiebesparende apparaten en wint het bedrijf al jaren grote prijzen met zijn producten. Bovendien komen de apparaten van Miele geregeld als beste uit de tests van de Consumentenbond. Bekijk de als best geteste Miele wasdroger van 2023.

Soorten wasdrogers

Met luchtafvoerdrogers wordt de was gedroogd via hete lucht, waardoor het drogingsproces snel verloopt. Via een afvoerslang wordt de condens vervolgens afgevoerd naar buiten.

Condensdrogers verschillen onder meer van een luchtafvoerdroger doordat er geen afvoerslang aan te pas komt. Verder wordt de vochtige lucht die vrijkomt bij het drogen van de was door een condensator ontvochtigd en de condens die daardoor vrijkomt, wordt opgevangen in een apart gedeelte van de droger die makkelijk kan worden geleegd.

Warmtepompdrogers zijn ook condensdrogers maar dan op basis van warmtepomptechniek. Dit betekent dat de energie die ontstaat wordt hergebruikt tijdens het drogen waardoor de wasdroger energie bespaart. Doe de test en kijk welke wasdroger het beste bij jouw of jullie gezinssituatie past.

Welke Miele wasdroger kiezen

Welke Miele wasdroger het beste functioneert, hangt af van de behoefte van de gebruiker. Miele kiest voor wasdrogers waarbij het filtersysteem en de warmtewisselaar ervoor zorgen dat het energieverbruik en de programmaduur laag blijven. Bekijk het nieuwste model Miele wasdrogers als jij alleen voor het beste van het beste gaat.

Verder heeft Miele bijvoorbeeld het Perfect Dry systeem, waar het bedrijf de patenten op heeft. Dit systeem droogt de was via een automatische kalksensor. Hiermee wordt de was tot op een graad nauwkeurig gedroogd en dit ook bij water met veel kalk. Het kalkgehalte in water is namelijk van invloed op het droogresultaat vanwege het niveau aan restvocht. Met een Miele wasdroger wordt de was niet te droog maar tegelijkertijd ook niet te vochtig.

Miele wasdrogers zijn ook voorzien van SteamFinish met een speciaal programma Gladstrijken. Aan het eind van het drogingsproces komt er een speciale waternevel in de trommel die wordt opgewarmd en dit stoom maakt het wasgoed gladder waardoor er minder tijd hoeft te worden besteed aan strijken.

Iets anders waarmee de wasdrogers van Miele opvallen zijn de geurflacons die via een specifiek productieproces zorgen voor een frisse geur aan het gedroogde wasgoed, tot aan vier weken na het drogen.

Miele heeft in zijn wasdrogers ook een droogassistent die kan helpen bij het bepalen van het juiste programma bij een soort textiel. Per textielsoort kan de juiste droogtegraad worden gekozen en ook het soort drogingprogramma, zoals bijvoorbeeld extra energiebesparend. Bekijk de outlet Miele wasdrogers voor de scherpste prijzen die je momenteel in Nederland kunt vinden.