AEG Wasdrogers

Het merk AEG, wat staat voor: Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, is een producent uit Duitsland van elektrische apparaten. Ze zijn één van de wereldleiders op het gebied van apparaten voor persoonlijk gebruik. Hieronder vallen bijvoorbeeld keukenapparatuur en witgoed. Hun slogan: 'AEG laat je niet in de steek' is bij veel mensen bekend. Al in 1883 werd AEG opgericht en tot op de dag van vandaag staat innovatie centraal bij dit gerenommeerde merk. Het is de kracht achter de uitvindingen voor het huishouden. Zo creëerde zij de eerste elektrische koelkast en ontwikkelden zich verder met de eerste warmtepomptechnologie voor wasdrogers. Tegenwoordig een onmisbaar apparaat in ons huishouden.

AEG wasdroger kopen

Omdat AEG al meer dan 130 jaar meedraait op de markt van huishoudelijke apparaten weten zij precies wat wel en wat niet werkt. Dagelijks streven zij naar een perfecte functie. Gebruiksvriendelijkheid staat daarin hoog op de prioriteitenlijst. Naast de eenvoudige bediening hebben de apparaten ook nog eens een fraai design. Opvallend is de lange levensduur, na aanschaf van een AEG droger kunt u voorlopig jaren vooruit. Bijkomend voordeel is de prijs, die iets lager ligt dan de duurste aanbieders van drogers. Op de kwaliteit heeft dit echter geen enkele invloed. AEG heeft een ontzettend goede naam opgebouwd en valt zeker op door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Zoekt u een nieuwe droger, dan is AEG de beste keus.

Welke AEG droger?

Het assortiment wasdrogers van AEG is groot. Ze zijn te verdelen in de volgende soorten:

- Warmtepompdroger
- Luchtafvoerdroger
- Condensdroger
- Gasdroger

De droger die het beste bij u past hangt af van uw situatie in huis. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een afvoerslang naar buiten te leggen, of is er een afvoer waar u een condensdroger op aan kunt sluiten? Ook is het handig om u af te vragen hoeveel was u gemiddeld heeft om te drogen. Hoe meer was, hoe groter de capaciteit van de droger moet zijn. Let er echter wel op dat u hem niet te groot koopt, met een goed gevulde trommel droogt u namelijk zuiniger. Op het energielabel staat de de energie-efficiëntieklasse van A+++ tot C, waarbij deze laatste het minst zuinig is. Omdat een droger altijd onderhoud vergt is het belangrijk om goed op het gebruiksgemak te letten. Een condensbak moet bijvoorbeeld redelijk vaak geleegd worden. Ook filters zijn zo nu en dan aan vervanging toe.

Kijk en vergelijk

Op internet zijn diverse vergelijkingssites te vinden. Na het selecteren van een aantal modellen, zult u een gedetailleerd overzicht krijgen. Een nauwkeurige vergelijking van details zal u laten uitkomen bij het type wat het beste bij u past.