Indesit Wasdrogers

Het voordeel van de huidige moderne tijd is dat je voor vele nare klussen goede oplossingen kunt vinden. Het wassen en drogen van kleding was in het verleden ook echt een dagtaak. Nu stop je je kleding in de wasmachine en binnen een uur is je kleding gewassen. Ook het drogen van kleding is tegenwoordig veel sneller en praktischer geworden. Geen waslijnen meer vol kleding, maar gewoon je kleding in de droger en in een mum van tijd ligt de kleding gewassen en gedroogd alweer in je kledingkast. Hoewel een wasdroger tegenwoordig al niet meer als iets heel bijzonders gezien wordt, blijft het een grandioze uitvinding die het huishouden veel gemakkelijker heeft gemaakt. Een van de bekende wasdroger merken is Indesit.

De geschiedenis van Indesit

Indesit bestaat al wat jaren, maar het is nog geen enorm oud bedrijf. Een succesvolle Italiaanse zakenman Vittorio Merloni richtte in 1975 het bedrijf Merloni Elettrodomestici op. Al snel groeide het bedrijf en werd de eigenaar de witgoedkoning genoemd, vanwege zijn successen in de witgoed. Het bedrijf kocht in 1985 de concurrent Indesit over, maar de beide bedrijven bleven wel doorgaan onder hun eigen naam. Pas in 2005 kreeg het volledige bedrijf de veel makkelijker in de mond liggende naam Indesit. Tegenwoordig gaat de omzet van Indesit richting de 3 miljard en werken er 16.000 personeelsleden bij het bedrijf. De helft van de omzet wordt in West-Europa gerealiseerd.

Waarom een Indesit wasdroger?

De belangrijkste reden om een wasdroger van Indesit aan te schaffen is de reden waarom het merk zo groot is, namelijk de prijs. In welke elektronicawinkel of witgoedzaak je komt, het eerste wat je zal opvallen, is dat het merk Indesit vrijwel altijd tot de goedkoopste merken behoort. Toch kunnen Indesit wasdrogers heel goed concurreren met de A merken. Dit komt omdat zowel het design als de kwaliteit van Indesit wasdrogers altijd uitstekend is. Hiermee heeft Indesit een zeer goede prijs en kwaliteit verhouding. Vooral in een land als Nederland, waar goed op de financiën gelet wordt is het merk razend populair.

Welk soort Indesit wasdroger is geschikt voor mij?

Indesit blijft innoveren en ook op het gebied van wasdrogers komt het mee met de A merken. De klassieke wasdroger is de luchtafvoerdroger. Deze drogers worden niet veel meer verkocht omdat hete lucht enkel via een afvoerbuis afgevoerd kan worden. Daarnaast zijn deze drogers helemaal niet energiezuinig. Vandaar dat Indesit de luchtafvoerdroger niet zoveel meer in de collectie heeft. Wil je een moderne Indesit droger, ga dan voor de condensdroger of de warmtepompdroger. De condensdroger voert de tot condens omgevormde lucht af naar een reservoir die je moet legen. Maar zuinig is deze droger nog niet. Ga je vooral voor zuinig, dan kies je de warmtepompdroger, die de droge lucht weer hergebruikt. Hiermee behoort deze droger tot de meest verkochte en zuinigste wasdrogers van Indesit.